Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос относно кората която пази картера

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• въпрос относно кората която пази картера

Здравейте колеги , кажете от каде мога да си намеря тази пластмаса .

Aми, май е доста трудна тази задача. Моята също е вече в доста лошо състояние, та ако намериш някакъв вариант, казвай.
    За съжаление аз не мога да ти помогна, само най-нагло използвам темата ти.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Без нея стана голям проблем измива ми през по коравите локви кадето има лагерчета и почват да вият.

Comment

Първоначално публикувано от ewm Покажи съобщение
        Без нея стана голям проблем измива ми през по коравите локви кадето има лагерчета и почват да вият.
        Всичко ти се разбра, колега! Все едно пишеш на родния ни език!
        145 QV ex.
        146 Boxer TOTAL ex.
        147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
          Aми, май е доста трудна тази задача. Моята също е вече в доста лошо състояние, та ако намериш някакъв вариант, казвай.
          За съжаление аз не мога да ти помогна, само най-нагло използвам темата ти.
          400 лева струва, но ми я плати застрахователното дружество

Comment

И моята е доста зле. В момента съм я свалил и ще я водя на майстор да я реставрира (възстановява). Липсват парчета от нея, но ми каза, че без проблем ще я възстанови до оригиналния й вид, чрез налепяне на парчета пластмаса и дооформянето им. Смятам да направя няколко снимки на операцията и да ги пусна тук. Засега обаче операцията малко ще почака, че криза...
            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
            Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Aко се направи отливка от епоксидна смола ,дали ще стане здраво ? Имам приятел който се занимава с външен тунинг и ми направи впечатление ,че броните които прави от смолата са доста гъвкави.
              Fiat Bravo II 1.4 90hp
              sigpic
              Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
                Aко се направи отливка от епоксидна смола ,дали ще стане здраво ? Имам приятел който се занимава с външен тунинг и ми направи впечатление ,че броните които прави от смолата са доста гъвкави.
                Въпросът е да се намери напълно здрава кора, по която да се направи отливка.
                После лесно ще я пуснем в производство, ако трябва.
                Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

По принцип става. Това беше и една от идеите на моя майстор. Може после от моята да се направи калъп. Ама трябва да има доста мераклии.

Comment

Е доста, доста, колко да сме доста?
                    Питай твоят човек, какви пари ще излезе тази процедура, пък да видим. Ако цената е разумна, аз ще си поръчам със сигурност.
                    Пък после, на когото му трябва, отливката ще си стои.
                    Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Aми моята кора е що годе добре Когато се прибера ,ако имам време ще и направя калъп ,но това няма да е скоро

П.П. И другата идейка е от вътрешната старна да я подсиля с някаква арматурка
                      Last edited by mochko1; d.m.y г., 15:52.
                      Fiat Bravo II 1.4 90hp
                      sigpic
                      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
                        Може после от моята да се направи калъп.
                        От кога те чакам да я свалиш....

Comment

Нали знаеш, че тя падна зорлен.

Comment

Ето снимки на кората ми. Щракайте на снимките за да ги видите в пълен размер. Не е чак толкова зле, но е начупена все на местата, където се монтира:

Това са й изолациите от вътрешната страна. Първо е тази, която е като кече, от горе е другата, която е между дунапред и гума.

Смятам първо да ми отлеят от пластмаса липсващите и напукани места, като после я посиля с метални капси в местата, предвидени за монтаж. Практически ще стане като оригиналдъ. След това предлагам да се разберете и да си направите отливка. Предполагам, че няма да струва много скъпо, пък ако се съберете повече хора, ще падне цената.
                            След като си я прибера смятам вместо старото киче да сложа парче минерална вата:

А върху нея - да запечатам с парче алуминиева ламарина, изрязана точно във формата на кората. Парчето, с което разполагам е достатъчно за да го направя без снадки, но е с дебелина едва 1 мм. Мисля, че не му пречи.

Струва ми се, че ще стане много оригинално.
                            Всичко това обаче - като спра течовете на масло от мотора.

Comment

Мдааа, сега като гледам снимките осъзнавам, че от моята кора липсва доста сериозна част!
                              Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Working...
                              X